Jamstvo kvalitete

Tradicija i tehnologija je ono što nas pokreće.

Dugogodišnje iskustvo, stručnost osoblja, kontinuirani razvoj i ulaganje u modernu tehnologiju čine pogone TH Praonice u Zadru i Dubrovniku (Zvekovica) vodećim objektima ovakve vrste u Hrvatskoj.

Uz osnovnu zadaću održavanja i transporta rublja, naš profesionalni portfelj upotpunili smo uslugom najma iznimno kvalitetnog rublja, radne odjeće te ostalog asortimana za hotele, restorane, zdravstvene ustanove i domove za njegu starijih, industriju, obrt i građanstvo.

Osim navedenog, nudimo i čišćenje te izmjenu otirača na ulazima Vaših poslovnih prostora.

Ponosimo se visokom kvalitetom usluge i brigom o okolišu.

U našim pogonima obrađujemo, peremo, glačamo i njegujemo tekstil te mu maksimalno produljujemo vijek trajanja, a sve to uz minimalni utjecaj na okoliš.

Naš poslovni sustav certificirala je jedna od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća DQS, sa sjedištem u Frankfurtu, te nas nagradila međunarodno priznatim certifikatima ISO 9001 (sustav upravljanja kvalitetom) te ISO 140001 (sustav upravljanja okolišem).

Održavanje Vašeg rublja naš je apsolutni prioritet.

Individualni pristup i profesionalnost naših zaposlenika dodatni su element zbog kojeg ćete nam se iznova vraćati. Kontaktirajte nas bez zadrške i zatražite da Vam se predstavimo uživo.


Mi peremo za Vas

Tehnička opremljenost

Kapacitet naših pogona premašuje obradu 60 000 kilograma rublja na dan.

TH Praonica Zadar opremljena je najsuvremenijim strojevima vodećeg svjetskog proizvođača opreme Kannegiesser GmbH:

 • Tunel-linija za pranje koja uključuje 2 tunel-stroja (2000 kg/h), 2 prese i 8 tunelskih sušara
 • 4 klasične perilice, medico izvedba
 • 7 klasičnih sušara
 • 4 pegle s ulagačicama i slagačicama rublja
 • 2 slagačice ručnika
 • 3 stroja za glačanje fazonskog rublja
 • 1 pakirka rublja

TH Praonica Dubrovnik također je opremljena najsuvremenijim strojevima tvrtke Kannegiesser GmbH te raspolaže s:

 • Tunel-linijom za pranje koja uključuje 2 tunel-stroja (2000 kg/h), 2 prese i 7 tunelskih sušara
 • 5 klasičnih perilica
 • 1 klasičnom sušarom
 • 4 pegle s ulagačicama i slagačicama rublja
 • 2 slagačice ručnika
 • 1 strojem za glačanje fazonskog rublja
 • 1 pakirkom rublja
Tehnologija pranja i ekologija

Ponosimo se visokom kvalitetom usluge i brigom o okolišu.

Kapacitet TH Praonice Zadar i TH Praonice Dubrovnik podržava obradu ukupno 60 000 kilograma rublja na dan, a pranje, glačanje i njegu, kojom maksimalno produljujemo vijek trajanja tekstila, odrađujemo uz minimalni utjecaj na okoliš.

Pridržavamo se modernih ekoloških i higijenskih standarda uvođenjem najmodernije tehnologije i metoda održavanja rublja. Navedeno se očituje u:

 • primjeni termičkih i kemijskih postupaka dezinfekcije
 • sustavu pranja pomoću tekućih deterdženata
 • upotrebi bezfosfatnih deterdženata
 • neutralizaciji otpadnih voda
 • suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo na kontroli otpadnih voda

U pogonu TH Praonice Zadar koristimo sanitarne pregrade koje u potpunosti odvajaju prijem, praonicu, sušionicu te prostorije u kojima se rublje pakira i otprema. Na ovaj način dodatno unaprijeđujemo kvalitetu održavanja tekstila.

Ponosimo se međunarodnim certifikatima.

Kao potvrdu uspješnosti na području upravljanja kvalitetom i zaštite okoliša, s ponosom ističemo certifikate za međunarodne standarde ISO 9001:2008 te ISO 14001:2004 koji su TH Praonici Zadar dodijeljeni u 2013. godini od strane renomirane certifikacijske kuće Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK.

Povijest TH Praonice

Od ugledne klasične praonice do tehnološki moderniziranih pogona u Zadru i Dubrovniku.

Već 1970. godine ugledna turistička tvrtka Turisthotel d.d. otvorila je prvi objekt održavanja rublja u zadarskoj regiji. Razvojem turizma i turističkih kapaciteta u zadarskom području razvila se i potreba za moderno uređenom praonicom visokog kapaciteta koja bi zadovoljavala potrebe regije.

Proteklih 50 godina TH Praonica radila je bez prekida pružajući svoje usluge mnogim hotelima, bolnicama i turističkim objektima u Zadru i regiji. Kontinuiranom modernizacijom strojeva, unaprijeđenjem tehnologije održavanja rublja, ali i ulaganjem u edukaciju zaposlenika, ugled koji smo naslijedili sačuvali smo i nastavili nadograđivati.

Na ljeto 2003. TH Praonica Zadar seli u novi pogon u Gaženici opremljen najmodernijim strojevima, a samo godinu dana kasnije, u pogon je puštena nova tunelska linija koja koristi najsuvremeniju tehnologiju pranja rublja.

Slijedeći značajni trenutak u razvoju TH Praonice predstavlja akvizicija praonice Plat u Platu pored Dubrovnika koja pod nazivom TH Praonica Dubrovnik, od 2016. godine postaje dio velike Turisthotelove obitelji. 2019. godine TH Praonica Dubrovnik seli iz Plata na novu lokaciju u Zvekovicu pored Cavtata. Novi pogon opremljen je najsuvremenijom opremom čime smo povećali kapacitet praonice te dodatno unaprijedili uslugu pranja i njege rublja.

Pratimo trendove i ulažemo u nove usluge.

Prateći svjetske trendove, TH Praonica je među prvima u Hrvatskoj svojim klijentima ponudila i uslugu najma rublja. Vlastita široka ponuda rublja visoke kvalitete omogućuje nam sveobuhvatni servis prilagođen željama i potrebama svakog pojedinog klijenta.