Jamstvo kvalitete

Tradicija i tehnologija je ono što nas pokreće.

Dugogodišnje iskustvo, stručnost osoblja, kontinuirani razvoj i ulaganje u modernu tehnologiju čine TH Praonicu vodećim objektom ovakve vrste u Hrvatskoj.

Uz osnovnu zadaću održavanja i transporta rublja, naš profesionalni portfelj upotpunili smo uslugom najma iznimno kvalitetnog rublja, radne odjeće te ostalog asortimana za hotele, restorane, zdravstvene ustanove i domove za njegu starijih, industriju, obrt i građanstvo.

Osim navedenog, nudimo i čišćenje te izmjenu otirača na ulazima Vaših poslovnih prostora.

Ponosimo se visokom kvalitetom usluge i brigom o okolišu.

U našoj praonici obrađujemo, peremo, glačamo i njegujemo tekstil te mu maksimalno produljujemo vijek trajanja, a sve to uz minimalni utjecaj na okoliš.

Naš poslovni sustav je certificirala jedna od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća DQS, sa sjedištem u Frankfurtu, te nas nagradila međunarodno priznatim certifikatima ISO 9001 (sustav upravljanja kvalitetom) te ISO 140001 (sustav upravljanja okolišem).

Održavanje Vašeg rublja naš je apsolutni prioritet.

Individualni pristup i profesionalnost naših zaposlenika dodatni su element zbog kojeg ćete nam se iznova vraćati. Kontaktirajte nas bez zadrške i zatražite da Vam se predstavimo uživo.


Mi peremo za Vas

Tehnička opremljenost

Kapacitet naše praonice rublja podržava obradu preko 30 000 kilograma rublja na dan.

TH Praonica je opremljena najsuvremenijim strojevima vodećeg svjetskog proizvođača opreme Kannegiesser GmbH:

 • Tunel-linija za pranje koja uključuje 2 tunel-stroja (2000 kg/h), 2 prese i 8 tunelskih sušara
 • 4 klasične perilice, medico izvedba
 • 7 klasičnih sušara
 • 4 pegle s ulagačicama i slagačicama rublja
 • 2 slagačice ručnika
 • 3 stroja za glačanje fazonskog rublja
 • 1 pakirka rublja
Tehnologija pranja i ekologija

Ponosimo se visokom kvalitetom usluge i brigom o okolišu.

Kapacitet TH Praonice podržava obradu do 30 000 kilograma rublja na dan, a pranje, glačanje i njegu, kojom maksimalno produljujemo vijek trajanja tekstila, odrađujemo uz minimalni utjecaj na okoliš.

Pridržavamo se modernih ekoloških i higijenskih standarda uvođenjem najmodernije tehnologije i metoda održavanja rublja. Navedeno se očituje u:

 • primjeni termičkih i kemijskih postupaka dezinfekcije
 • sustavu pranja pomoću tekućih deterdženata
 • upotrebi bezfosfatnih deterdženata
 • neutralizaciji otpadnih voda
 • suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo na kontroli otpadnih voda

U pogonu praonice koristimo sanitarne pregrade koje u potpunosti odvajaju prijem, praonicu, sušionicu te prostorije u kojima se rublje pakira i otprema. Na ovaj način dodatno unaprijeđujemo kvalitetu održavanja tekstila.

Ponosimo se međunarodnim certifikatima.

Kao potvrdu uspješnosti na području upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, s ponosom ističemo certifikate za međunarodne standarde ISO 9001:2008 te ISO 14001:2004 koji su nam dodijeljeni u 2013. godini od strane Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK.

Povijest TH Praonice

Od ugledne klasične praonice do tehnološki moderniziranog pogona.

Već 1970. godine ugledna turistička tvrtka Turisthotel d.d. otvorila je prvi objekt održavanja rublja u zadarskoj regiji. Razvojem turizma i turističkih kapaciteta u zadarskom području razvila se i potreba za moderno uređenom praonicom visokog kapaciteta koja bi zadovoljavala potrebe regije.

Proteklih 40 godina TH Praonica radila je bez prekida pružajući svoje usluge mnogim hotelima, bolnicama i turističkim naseljima u Zadru i regiji. Kontinuiranom modernizacijom strojeva, unaprijeđenjem tehnologije održavanja rublja, ali i ulaganjem u edukaciju zaposlenika, ugled koji smo naslijedili sačuvali smo i nastavili nadograđivati.

Značajni trenutak u razvoju TH Praonice predstavlja uvođenje nove tunelske linije 2000. godine. U ljeto 2003. preselili smo se u novi pogon opremljen najmodernijim strojevima, čime smo znatno poboljšali kvalitetu naših usluga. Godinu dana kasnije u pogon je puštena nova tunelsku liniju koja koristi najsuvremeniju tehnologiju pranja rublja.

Pratimo trendove i ulažemo u nove usluge.

Prateći svjetske trendove, TH Praonica je među prvima u Hrvatskoj svojim klijentima ponudila i uslugu najma rublja. Vlastita široka ponuda rublja visoke kvalitete omogućuje nam sveobuhvatni servis prilagođen željama i potrebama svakog pojedinog klijenta.